اگر بخواهیم یکی از خوراکیهای محبوب و سنتی ایرانی را نام ببریم که همواره به عنوان پیش غذا، میان وعده یا حتی غذای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد، بی تردید، باید به سالاد الویه اشاره کنیم. با این حال، با افزایش تمایل به خلاقیت در حوزه آشپزی و پذیرایی، صرف سرو الویه در یک دیس ساده دیگر جذابیت کافی را ندارد.
به همین دلیل است که امروزه، ایده نوآورانه و جذاب کیک الویه مطرح شده است. این فرم جدید، ترکیبی از طعم آشنای الویه با جلوهای خاص در حد یک دسر زیبا است و بهترین گزینه برای کسانی است که از ایدهای متفاوت برای میز مهمانی خود استقبال میکنند. در این مقاله، به بررسی این پدیده، تفاوتهای آن با الویه معمولی و نقش محصولات باکیفیت صنایع غذایی نامی نو در تولید محصولات باکیفیت خواهیم پرداخت.
کیک الویه چیست و چه تفاوتی با سالاد الویه معمولی دارد؟
مواد اصلی تشکیل دهنده سالاد الویه و کیک الویه، سیبزمینی، تخممرغ، مرغ یا کالباس، خیارشور و سس مایونز هستند. با این حال، تفاوت عمده در ساختار، بافت و کاربرد آن نهفته است.
- سالاد الویه معمولی:
بافتی نرم، غیرمنسجم و قالبی تخت دارد. بیشتر به عنوان یک سالاد جانبی یا یک وعده غذایی سریع شناخته میشود.
- کیک الویه:
یک ساختار سه بعدی و منسجم است که هدف اصلی آن، ظاهر زیبای خوراکی مجلسی است. بافت آن باید قابلیت نگهداری فرم و برشهای تمیز را داشته باشد. این انسجام با تنظیم دقیقتر نسبت سس به مواد اولیه، فشردهسازی در قالب و استفاده از ترکیباتی مانند ماست چکیده یا سس مایونز غلیظ برای تزیین سالاد الویه به شکل کیک تولد به دست میآید.
برای ایجاد یک بافت عالی در کیک الویه با نان تست یا نوع ساده، استفاده از الویههای آماده و باکیفیتی مانند الویه مرغ نامی نو یا الویه کالباس نامی نو کار شما را راحت میکند. این محصولات با فرمولاسیون استاندارد و بافت یکنواخت، کیکهایی با ساختار پایدار و طعمی مطلوب ارائه میدهند.
چطور میتوان کیک الویه مجلسی با ظاهری حرفهای درست کرد؟
به دست آوردن ظاهر شیک و تزیین کیک الویه زیبا، نیازمند رعایت چند نکته تخصصی در تکنیک آمادهسازی آن است:
استفاده از یک رینگ فلزی یا قالب کمربندی برای فشردهسازی الویه ضروری است. این کار باعث میشود که الویه تا در یخچال کاملا منسجم شود و هنگام برش، لبههای تمیزی داشته باشد.
برای ایجاد سطح صاف و سفید یک کیک، از سس مایونز ساده یا ترکیب سس مایونز (بهتر است از سس مایونز کم چرب نامی نو برای کاهش چربی استفاده شود) با مقدار کمی ماست چکیده استفاده کنید. این ترکیب غلیظتر، پوشش دهی بهتر و مقاومت بیشتری در برابر رطوبت دارد.
در تهیه کیک الویه با نان تست، نانهای تست باید قبل از استفاده لبهگیری شده و به صورت منظم در لایههای زیرین قرار گیرند. این کار هم به انسجام کیک کمک میکند و هم به ایجاد یک بافت متنوع میانجامد.
برای طعم بهتر کیک الویه از چه موادی استفاده کنیم؟
در تهیه کیک الویه برای تولد یا هر مناسب دیگری، کیفیت مواد اولیه، حرف اول را میزند. برای بهتر شدن طعم الویه در این موارد، میتوان از افزودنیها و سسهای مکمل به صورت زیر استفاده کرد:
- افزودن مقدار کمی آبلیمو تازه و کمی پودر فلفل سیاه تازه آسیاب شده به سس، طعم را غنیتر میکند. در برخی دستورالعملهای خاص، برای کیک الویه لقمه ای، از کمی پودر آویشن یا خردل استفاده میشود.
- در سالاد الویه، سس نقش طعمدهنده اصلی را ایفا میکند. استفاده از سس الویه نامی نو یا انواع سس مایونز نامی نو که با فرمولاسیون استاندارد و غلظت مناسب تولید میشوند، راز موفقیت است. علاوه بر سس مایونز، برای تزئینات جانبی یا سرو در کنار کیک الویه، میتوان از سس فرانسوی نامی نو یا حتی سس فلفل نیز استفاده کرد.
ایدههای خلاقانه برای تزیین کیک الویه
جذابیت اصلی این غذا در تزیین کیک الویه است. تزیینات رایج و حرفهای شامل موارد زیر است:
- استفاده از برشهای نازک خیار و گوجه فرنگی برای ایجاد گل رز روی سطح کیک
- استفاده از زیتون، ذرت، نخودفرنگی و هویج رنده شده برای پر کردن حاشیه و ایجاد کنتراست رنگی
- پوشاندن کنارههای کیک با مرغ پخته و ریش ریش شده یا کالباس خرد شده برای ایجاد جلوه بیشتر
- برش دادن کیک الویه به شکلهای کوچک مانند مربع یا مثلث و سرو آن با خلال دندانهای تزیینی برای سهولت در پذیرایی در مهمانیها
به طور کلی، تبدیل سالاد الویه ساده به یک کیک الویه مجلسی با ظاهر خیره کننده، حاصل کمی خلاقیت و صد البته، استفاده از محصولات باکیفیت و استاندارد نظیر الویهها و سسهای نامی نو است. این ابداع، باعث حفظ طعم شده و پذیرایی شما را خاصتر جلوه مینماید. برای تهیه و سفارش محصولات نامی نو، با ما در ارتباط باشید.
