پاستل دچوکلو یا پای ذرت شیرین " شیلی "
گوشت گوساله چرخ شده، پیاز، زیتون و کشمش، مواد اصلی غذای «پاستل دِ چوکلو» (Pastel de Choclo) را تشکیل میدهند که با یک لایه کراستِ تهیه شده از ذرت شیرین پوشانده میشود. ذرت شیرین را بهصورت خمیر درمیآورند و با ریحان خردشده طعمدار میکنند؛ سپس آن را با شیر و قدری چربی گوشت میپزند تا برای رویهی غذا آماده شود. در ادامه موادی مثل سیر، پیاز، گوشت چرخ کرده را در زیتون تفت میدهند و به آن آرد ذرت و شیر اضافه میکنند و میگذارند که جا بیفتد. در نهایت روی مایه گوشتی را با خمیر ذرت، تخممرغ، کشمش و زیتون تزیین میکنند.
اردک پکن " چین "
«اردک پکن» (Peking Duck)، نوعی خوراک مشهور چینی است که با گوشت اردک طبخ میشود و خاستگاه آن شهر پکن است. سابقه این غذا به دوران حکومتهای پادشاهی در چین باز میگردد و علت شهرت آن، علاوه بر طعم خاص، گوشت لطیف و تردی است که در تهیه آن به کار میرود.
اردکها را پس از ۶۵ روز تغذیه، سلاخی کرده، پرهایش را میکنند و بهخوبی با آب میشویند. سپس با استفاده از پمپهای مخصوص، از زیر پوست ناحیه گردن، هوا تزریق میکنند تا پوست از لایه چربی زیرین جدا شود. در ادامه آن را بهمدت کوتاهی داخل آب جوش میاندازند و بعد آویزان میکنند تا کمی خشک شود. در این مدت روی پوست مرغابی، لعابی از شربت مالتوز میمالند و میگذارند ۲۴ ساعت بماند. در نهایت این اردک را در اجاقهای سربسته یا دیواری میپزند و ضمن افزودن چاشنیهای مخصوص، با پیازچه، خیار، پنکیک چینی و سس لوبیا شیرین سرو میکنند.
گایوپینتو " کاستاریکا و نیکاراگوئه "
«گایو پینتو» (Gallo pinto)، از غذای سنتی آمریکای مرکزی است که بهخصوص در نیکاراگوئه و کاستاریکا تهیه میشود. این غذا قدمتی طولانی دارد و برای فرهنگهای مختلف آمریکای لاتین از اهمیت ویژهای برخوردار است. پایه این غذا را برنج و لوبیا تشکیل میدهد؛ به این ترتیب که لوبیا را میپزند تاحدی که تمام آب ظرف تمام شود. در ادامه برنج پخته، سیر، پیاز خردشده و فلفل را به آن اضافه و سرو میکنند. اغلب لوبیای سیاه یا لوبیای سودانی جایگزین لوبیا قرمز میشود.
روپا بیهخا " کوبا "
غذای معروف «روپا بیهخا» (Ropa Vieja) در دوران حضور استعمارگران اسپانیایی از جزایر قناری، راه خود را بهسمت کوبا باز کرد. این غذا از گوشت گوساله خردشده در سس گوجه و فلفل تهیه و معمولا با برنج خورده میشود که بسیار بیشتر از آن چیزی که به نظر میرسد، لذیذ است. غذای یادشده را همراه با گوشت گوسفند، برنج و تکههای موز سبز سرخ شده سرو میکنند.
روپا بیهخا در زبان اسپانیایی بهمعنای لباسهای کهنه است! با اینکه با شنیدن اسم آن شاید چندان تمایلی برای خوردنش نداشته باشید؛ اما این غذا یکی از خوشمزهترین خوراکیهای دنیا به شمار میرود.
دانمارک فریکادله " دانمارک "
«فریکادله» (Frikadeller)، یک نوع کباب دیگی است که از گوشت چرخ شده گوساله، پیاز، شیر و تخممرغ تهیه میشود. سیبزمینی آبپز، سالاد سیبزمینی و مایونز، سس گوشت و ترشی چغندر از رایجترین پیشغذاهایی هستند که در کنار این غذا سرو میکنند.
نان بروچن را با یک لیوان آب ولرم میخیسانند. سیر، پیاز و جعفری را خیلی خوب ریز و به گوشت چرخ کرده اضافه میکنند. نان را با دست فشار میدهند تا آب اضافی آن گرفته شود و سپس به مایه گوشتی میافزایند. پس از طعمدار کردن مواد با نمک، فلفل، پودر پاپریکا، سس خردل و تخممرغ، بهاندازه یک نارنگی از مایه گوشتی برمیدارند، در دست فرم میدهند و در تابهای با حرارت ملایم سرخ میکنند. ریکادله مانند یک همبرگر کوچک، ولی قطور است.
سویچه " اکوادور و پرو "
سِویچه، یا «سِبیچه» (Ceviche)، یک غذای دریایی است که معمولا از ماهی و سخت پوستان (میگو و خرچنگ) تازه و خام تهیه میشود که در آبمیوههای مرکباتی مانند لیمو خوابانده و با فلفل تند یا دیگر ادویهها و پیاز خرد شده، نمک و گشنیز طعمدار شده است. آب مرکبات باعث تغییر ظاهر پروتئین میشود و حالتی شبیه به پخته به آن میدهد. بهدلیل اینکه این بشقاب دریایی با گرما پخته نمیشود، باید پس از تهیه طی زمان کوتاهی مصرف شود تا خطر مسمومیت غذایی به حداقل برسد.
سویچه اغلب همراه با مواد دیگری مصرف میشود که مکمل طعم آن هستند؛ مانند سیبزمینی شیرین، کاهو، ذرت، آووکادو یا موز سبز. این ظرف در مناطق ساحلی اقیانوس آرام در آمریکای لاتین، بهویژه اکوادور و پرو، محبوب است و اگرچه منشأ این خوراک دریایی بهشدت مورد بحث است، در پرو یک خوراک ملی به حساب میآید. از حدود ۲۰۰۰ سال قبل این غذای تازه و تند از گزینههای محبوب تابستانی بوده است.
رستبیف سنتی " بریتانیا "
از خوشمزهترین غذاهای بریتانیا با شهرتی جهانی میتوان به «رست بیف» (Roast Beef) اشاره کرد. در حقیقت رست بیف، ناهار سنتی روزهای یکشنبه است که از قدیم در این روز سرو میشود و برشهای نازکی از گوشت کبابی را همراه با سبزیجات مختلف مثل هویج، نخود فرنگی و کلم میل میکنند.
سیبزمینی و پودینگ یورکشایر هم اغلب همراه با رست بیف سرو میشوند. با وجودی که این غذا در کشورهای دیگر مثل آمریکا، کانادا، ایرلند و نیوزیلند و استرالیا هم وجود دارد؛ اما غذای ملی انگلیس به حساب میآید و ریشه در تاریخ و فرهنگ مردم این کشور دارد.
فیش اند چیپس " بریتانیا "
هیچ غذایی بهاندازهی «فیش اند چیپس» (Fish & Chips) حسوحال بریتانیا را منعکس نمیکند. این غذا که شهرتی بینالمللی دارد، جزو برترین گزینههایی است که هر گردشگری در سفر به لندن یا هر شهر انگلیس باید امتحان کند. ماهی سرخشده با یک لایه نازک پودر سوخاری، همراه با چیپس سیبزمینی در برشهای بزرگ سرو میشود. این غذا را بهطور سنتی با پیاز کاراملی و نخودفرنگی آبپز یا له شدهای میخورند که با نمک و سرکه طعم دار شده است. در روش اصلی، این غذا را با ماهی کاد تهیه میکنند؛ هرچند میتوان آن را با ماهیهای دیگر هم درست کرد.