سوسیس بندری از سنتیترین و معروفترین ساندویچهای مناطق جنوبی ایران است که طعم بسیار تند و لذیذی دارد. در طرز تهیه سوسیس بندری مخصوص از سوسیس، پیاز، ادویه و رب گوجه فرنگی استفاده میکنند که معمولا با نان ساندویچی سرو میشود؛ هرچند امروزه در مدل خانگی آن، معمولا سیبزمینی هم میریزند که اختیاری است. از آنجا که سوسیس بندری یک غذای نیمهآماده است، گزینهای عالی، بهخصوص برای زمانهایی است که وقت کمی برای پختن غذا دارید.
مواد لازم سوسیس بندری برای ۴ نفر
- ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم سوسیس خرد شده
- دو عد پیاز
- دو عدد سیبزمینی
- دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
۱. ابتدا سوسیسها را بهصورت حلقهای یا اریب خرد کنید.
۲. سپس تابهای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید تا داغ شود.
۳. سوسیسهای حلقه شده را در روغن سرخ کنید و برای گرفتن روغن اضافی، آنها را روی دستمال آشپزخانه بگذارید.
۴. در ادامه پیازهایی که خلالی خرد کردهاید را در روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآید.
۵. در این مرحله میتوانید قدری زردچوبه و همین طور رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
۶. پیازهای سرخ شده را از روی حرارت کنار بگذارید.
۷. پس از پوستکندن سیبزمینی، آن را بشوید و بهصورت نگینی خرد کنید.
۸. نوبت به سرخکردن سیبزمینیهای خردشده میرسد.
۹. در مرحله بعد، سیبزمینی و سوسیس سرخ شده و مخلوط پیاز و رب را با هم مخلوط کنید و بهاندازه دلخواه به آن فلفل و نمک بزنید.
۱۰. برای تزئین غذا میتوانید از خیارشور، ترشی، سس کچاپ یا سس تند، جعفری تازه و زیتون استفاده کنید؛ ضمن اینکه این غذای لذیذ اغلب بهصورت ساندویچ میل میشود.
نکات مهم
اضافه کردن سیبزمینی به این غذا اختیاری است و اگر بهدنبال طرز تهیه سویس بندری بدون سیبزمینی هستید؛ فقط کافی است این ماده غذایی را از غذای خود حذف کنید.
برای اینکه غذای سالمتر و کمچربتری داشته باشید، میتوانید سیب زمینیها را آبپز کنید. ابتدا سیبزمینیها پوست بکنید و همراه با آب بپزید. سپس آنها را بهشکل مکعبی خرد کنید. برای اینکه سیبزمینیها در سوسیس بندری له نشوند و انسجام خود را حفظ کنند، آنها را نباید زیاد آبپز کنید.
طرز تهیه سوسیس بندری با فلفل دلمه هم دقیقا مشابه مواردی است که ذکر شد، منتها فلفل دلمهای رنگی را هم بهصورت خلالی خرد میکنید و مقدار کمی تفت میدهید تا نرم شود و در ادامه به باقی مواد اضافه میکنید. در صورت تمایل میتوانید از قارچ سرخ شده نیز در سوسیس بندری استفاده کنید.
اگر به هر دلیلی ترجیح میدهید رب گوجه در غذایتان نریزید، میتوانید از گوجه فرنگی خرد شده یا پوره گوجه فرنگی استفاده کنید که برای این منظور باید آن را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و اجازه دهید تا آب آن قدری کشیده شود.
برای اینکه سوسیس بندری را پرملاتتر و لذیذتر کنید، میتوانید در اواخر پخت پنیر موتزارلا (پنیر پیتزا) به موادتان اضافه کنید.
در طرز تهیه سوسیس بندری مخصوص اغلب از ادویه کاری استفاده میکنند که طعم فوقالعادهای به غذا میدهد. شما نیز میتوانید یک بار هم این غذا را ادویه کاری تهیه و میل کنید تا تفاوت آن را متوجه شوید.
این خوراک خوشمزه را میتوانید برای میان وعده با نان ساندویچی میل کنید.
در صورتی که بخواهید سوسیس بندری شما حالت پختهتری داشته باشد، میتوانید پس از مخلوط کردن همه مواد سرخ شده، قدری آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید برای پنج تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم جابیفتد.
اصولا در طرز تهیه سوسیس بندری ساندویچی از فلفل، ادویه و سس تند استفاده و آن را بهصورت داغ سرو میکنند.
با وجودی که سوسیس یک ماده غذایی خوشمزه است که تقریبا همه طعم آن را میپسندند؛ اما زیادهروی در خوردن آن میتواند برای سلامتی مضر باشد؛ به همین دلیل اگر میخواهید در وعدههای غذایی خود به کرات از سوسیس استفاده کنید، ترجیحا آن را در خانه تهیه کنید.