دانستنی‌های صنایع غذایی

ساندویچ چاباتا یا چاپاتا ایتالیایی چیست؟ تجربه خوشمزه با ساندویچ های نامی نو

ساندویچ با نان چاپاتا
5/5 امتیاز

نان چاباتا با تلفظ ایتالیایی چاپاتا (Ciabatta) که رکن اصلی ساندویچ چاباتا میباشد، به معنی دمپایی است. چاباتا اولین بار در سال ۱۹۸۲ در منطقه ونتو ایتالیا توسط آرنالدو کاوالاری، یک نانوا و قهرمان مسابقات رالی، تولید شد تا با نان‌های باگت فرانسوی که در آن زمان در حال تسخیر بازار ایتالیا بودند، رقابت کند.

نان چاپاتی یا همان چاباتا، به سرعت و به دلیل بافت منحصربه‌فردش، یعنی پوسته ترد و برشته در بیرون و مغز نرم، پرحفره و اسفنجی در داخل، محبوبیت جهانی پیدا کرد. این ویژگی‌ها باعث شد که از این نان برای سرو انواع ساندویچ‌ها استفاده شود و همین امر، سنگ بنای محبوبیت ساندویچ چاباتای مدرن در دنیا و محصولات نامی نو در ایران شده است.

فرق نان چاباتا با باگت یا فوکاچیا چیه؟

درک ویژگی‌های ساندویچ چاباتا مستلزم شناخت تمایز آن با نان‌های هم‌خانواده آن است. نان چاباتا در خانواده نان‌های خمیر ترش با آب فراوان قرار می‌گیرد. مقدار بالای آب که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد نسبت به وزن آرد است و فرآیند ورز دادن طولانی‌مدت، باعث ایجاد حفره‌های بزرگ و نامنظم در بافت داخلی آن می‌شود. این حفره‌ها، عامل جذب بهتر طعم‌ مواد و سس‌ها هستند. در مقابل، تفاوت ساندویچ چاباتا و ساندویچ باگت در دو عنصر اصلی است:

  • شکل و رطوبت: باگت فرانسوی ساختاری بلند، نازک و متراکم‌تر دارد. رطوبت آن کمتر است و پوسته سفت‌تری دارد؛ اما چاباتا پهن، مسطح و دارای رطوبت بالاتری می‌باشد.
  • بافت داخلی: باگت مغزی فشرده‌تر دارد؛ اما چاباتا یا همان نان چاپاتا به دلیل حفره‌های بزرگ، سبک‌تر است و به خوبی سس‌ها را در خود نگه می‌دارد.
فرق سس الویه با سس مایونز چیست؟ معرفی سس الویه نامی نو، چاشنی بینظیر سالاد الویه
بخوانید

فوکاچیا نیز مانند چاباتا نانی با رطوبت بالاست؛ اما در قالب‌های کم ‌عمق پخته شده و سطح آن با روغن زیتون و مواد دیگر تزئین می‌شود و بافتی متراکم‌تر و روغن بیشتری نسبت به نان چاباتا دارد.

چه موادی برای داخل ساندویچ چاباتا مناسبه؟

دلیل بافت اسفنجی نان چاپاتای چیست؟ این نان توانایی خارق‌العاده‌ای در تحمل مواد مرطوب بدون از دست دادن شکل ظاهری خود دارد. موادی که می‌توان در داخل ساندویچ چاباتا استفاده کرد عبارت‌اند از:

  1. پروتئین‌های گریل و دودی: از آنجایی که نان چاباتا کمی حالت نان تست یا گریل شده را در زیر دندان تداعی می‌کند، با پروتئین‌های دودی و طعم‌دار ترکیب فوق‌العاده‌ای می‌سازد. محصولاتی مانند ساندویچ چاباتا فیله مرغ گریل، ساندویچ چاباتا استیک گوشت دودی یا ساندویچ چاباتا رست بیف نامی نو، مثال‌های بارزی از این ترکیب هستند.
  2. ساندویچ چاباتا با ژامبون گوشت و کالباس: برای طرفداران ساندویچ‌های سرد، انواع ژامبون‌های باکیفیت یک انتخاب فوق‌العاده هستند. ساندویچ چاباتا کالباس گوشت یا ساندویچ چاباتا کالباس مرغ نامی نو، این فرصت را فراهم می‌کنند تا مزه ژامبون و ادویه‌های آن در کنار بافت حجیم نان کاملاً احساس شود.

ساندویچ چاباتا نامی نو

بهترین سس برای ساندویچ چاباتا

بهترین سس‌ها آن‌هایی هستند که رطوبت کافی را به حفره‌های نان برسانند اما نان را خمیر نکنند. این سس‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • سس‌های بر پایه روغن زیتون و سرکه بالزامیک
  • سس پستوی غلیظ
  • سس مایونز هزار جزیره
  • سس فرانسوی

نامی نو با تولید ساندویچ چاباتا ناگت مرغ ماسالا سوخاری تند و ساندویچ چاباتا فیله مرغ ماسالا گریل تند ثابت کرده است که حتی طعم‌های تند آسیایی نیز در کنار چاباتا به یک ترکیب خوشمزه تبدیل می‌شوند.

ساندویچ چاباتا سالم کم‌کالری و ویژه مهمانی

آمارها نشان می‌دهد که تقاضا برای غذاهای راحت و در عین حال سالم رو به افزایش است. ساندویچ چاباتا آماده نامی نو با در نظر گرفتن این معیارها، محصولاتی را عرضه کرده است که کیفیت طعم را حفظ کنند و در بخش سلامت عملکرد خوبی داشته باشند.

آشنایی با انواع غذاهای فرآوری شده نامی نو؛ بررسی سلامت غذاهای پروسس شده نامی نو
بخوانید

برای مثال، انتخاب فیله‌های گریل ‌شده به‌ جای سوخاری (مانند ساندویچ چاباتا مرغ گریلی)، باعث می‌شود این ساندویچ‌ها به سمت مفهوم ساندویچ چاباتا سالم کم‌کالری سوق داده شوند؛ چرا که چربی کمتری نسبت به انواع سرخ‌ شده دارند.

از طرف دیگر، طراحی این ساندویچ‌ها به گونه‌ای است که می‌توانند محصولاتی مناسب برای پذیرایی باشند. اندازه متناسب و ظاهر شکیل چاباتا، آن را به یک ساندویچ چاباتا ویژه مهمانی تبدیل کرده است.

ساندویچ چاباتای ایتالیایی

ساندویچ چاباتای ایتالیایی با طعم و عطر خاص در دستان شما

ساندویچ چاباتا یک نوآوری در آشپزی است که باعث خوشمزه‌تر شدن انواع ساندویچ‌های این سبک شده است. ویژگی‌های ساختاری نان چاباتا مانند توانایی آن در جذب و ترکیب طعم مواد و حفظ رطوبت مناسب، آن را به بستر بی‌نقصی برای انواع مواد اولیه تبدیل کرده است.

صنایع غذایی نامی نو همواره بر حفظ کیفیت اصیل نان ایتالیایی و ترکیب آن با مواد اولیه درجه یک از جمله پروتئین‌های دودی و مواد سالم کم‌کالری تمرکز دارد. در همین راستا، توانسته است مجموعه‌ای متنوع از ساندویچ چاباتا آماده را برای مصرف روزانه، میان‌وعده یا به‌عنوان ساندویچ چاباتا ویژه مهمانی به بازار عرضه کند تا پاسخگوی نیازهای شما مصرف کننده عزیز باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *